Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Το «μαύρο», η τιμωρία, η οριστική σιωπή.

 (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Είναι φανερό ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος στην περίπτωση κλεισίματος της ΕΡΤ, αλλά κατά βάθος θεωρεί ότι θα έχει πολιτικό όφελος. Προφανώς, θα υπολόγισε ότι οι πολίτες που επιθυμούν να μην επιβαρύνονται από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ θα είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που επιζητούν…

την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Αρκετά λυπηρό το γεγονός μετά από δεκαετίες παρουσίας να αντικρίζεις μαύρη οθόνη στα κρατικά κανάλια. Η ΕΡΤ έχει συνδεθεί άρρηκτα με την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας αλλά και με την καθημερινότητα μας. Ένα μαύρο φόντο ποτέ δεν ήταν αναμενόμενο, ειδικά μέσα σε λίγες ώρες. Θα περίμενα μια πιο ομαλή μετάβαση, όμως οι λόγοι για το «μαύρο» είναι ευνόητοι. Στις ομιλίες του πρωθυπουργού αλλά και στα δελτία Τύπου φαίνεται καταφανέστατα ότι η κυβέρνηση είχε ενοχληθεί σε μεγάλο βαθμό από τα ρεπορτάζ της ιδιωτικής τηλεόρασης, που όπως περιγράφεται έδιναν βήμα μόνο στο αντιμνημονιακό τόξο. Προφανώς, η μεγάλη διάρκεια της διακοπής των προγραμμάτων έγινε γιατί εάν λειτουργούσε υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η κατάσταση θα είχε ξεφύγει και θα αποτελούσε το πλέον σκληρό αντικυβερνητικό μέσο.

Η κυβέρνηση θα αργήσει πολύ να ανοίξει την ΝΕΡΙΤ. Θα πρέπει να υπολογίζουμε σε ένα χρόνο από σήμερα να επαναλειτουργήσει δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά οι διαδικασίες είναι αργές και δεν συμφέρει με τα σημερινά δεδομένα να λειτουργήσει γρήγορα. Με ποιο καθεστώς, με τι είδους προσωπικό και ποια κατεύθυνση και προοπτική θα έχει η ΝΕΡΙΤ;

Δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι η ΕΡΤ δεν θα ξανανοίξει ποτέ. Από τη στιγμή που έκλεισε με τέτοιο τρόπο και η κατάσταση εξελίσσεται με τον συγκεκριμένο ρυθμό, θα είναι αδιανόητο ακόμη και του χρόνου τέτοια εποχή να λειτουργήσει. Μεγάλα θύματα της κατάστασης, οι απλοί μεροκαματιάρηδες οικογενειάρχες των 800 Ευρώ έως το πολύ 1200 Ευρώ που έτρεχαν ολημερίς για τα τεχνικά και το ρεπορτάζ. Μεγάλοι θύτες της σφαγής της ΕΡΤ τα golden boys που απολάμβαναν μισθούς και ήταν οι πρωταίτιοι της διαφθοράς και των σκανδάλων.

Δυστυχώς, όλοι σιωπούσαν μέσα στην ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν μιλούσε και αποδεχόταν την κατάσταση. Η εξυγίανση δεν έγινε ποτέ, ούτε πρόκειται να γίνει. Η ευθύνη δεν είναι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των συνδικαλιστών της και των εργαζομένων, που δεν έβλεπαν τίποτα. Κάποια στιγμή θα επέρχονταν το μοιραίο.

Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί με αυτή την κίνηση να πετύχει τρία πράγματα. Πρώτον, να δείξει πυγμή μέσα στην συγκυβέρνηση και να τους αποδείξει ότι τολμά, δεύτερον, να αποδείξει ότι θα κάνει και άλλες μεταρρυθμίσεις ξεκινώντας με την καυτή πατάτα της ΕΡΤ και τέλος, να κατευνάσει το κοινό αίσθημα δημιουργώντας κλίμα «ανθρωποθυσίας» για το καλό της χώρας και εξαγνισμού των πολιτών που έχουν χάσει πολλά και βλέποντας τους «διεφθαρμένους» της ΕΡΤ να απομακρύνονται να νιώθουν ικανοποίηση.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν βρίσκουν σύμμαχο την Ελληνική κοινωνία γιατί πολύ απλά κανείς δεν αντέδρασε τόσο ισχυρά όταν απολυόταν εκατομμύρια συμπολίτες μας. Τώρα δεν θα δείξουν ευαισθησία οι απλοί άνθρωποι που έχουν ανέργους στις οικογένειες τους. Είναι κάτι το οποίο προφανώς και θα φανεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

Αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ

Δείτε ακόμα