Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Επισκέψεις του Υπ. Δημάρχου Γρεβενών Δ. Κουπτσίδη (video)

– πάρτι  γινόταν σε κάποιους από τους πρώην δήμους

θέλουν να σβήσουν τα ανομήματα τους .

 

Χωριά των πρώην δήμων Αγίου Κοσμά και Θ. Ζιάκα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης και εκ νέου υποψήφιος, συνοδευόμενος από στελέχη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, την Κυριακή 4 Μαΐου.  

 

Ο κ. Κουπτσίδης γίνεται δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους κατοίκους των χωριών, τους οποίους ακούει με ιδιαίτερη προσοχή όταν εκείνοι περιγράφουν τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στα οποία ο κ. Κουπτσίδης φροντίζει να δίνει άμεσες λύσεις. Ο δήμαρχος ενημερώνει επίσης τους κατοίκους για την οικονομική κατάσταση που κληρονόμησε ως δήμαρχος όταν ανέλαβε το 2010 τη διοίκηση του δήμου Γρεβενών.

Στους κατοίκους του Μεγάρου ο κ. Κουπτσίδης ανέφερε ότι  «ο πρώην Δήμος Αγίου Κοσμά δεν είχε ούτε μισό ευρώ στα ταμεία του όταν συνενώθηκε με τον διευρυμένο Δήμο Γρεβενών, ήταν όμως  ο πρωταθλητής σε αφανή, παράτυπα,  παράνομα, και έκνομα πράγματα. Πρόσφατα εργοληπτική επιχείρηση έκανε αγωγή το δήμο Γρεβενών για ασφαλτικά τα οποία έκανε σε προηγούμενη περίοδο και  ζητά 200.000 €, χωρίς να υπάρχουν συμφωνητικά .  Επίσης ο ίδιος δήμαρχος είχε την απαίτηση  και ο δήμος πλήρωνε τις κρατήσεις του και τις ασφάλειες του. Αυτό προφανώς γινόταν για μια 8ετία, εμείς όμως είχαμε την ευθύνη του ελέγχου μόνο για το 2010. Tο ποσό που έπρεπε να κρατηθεί από τις αποδοχές του κ.Παπαδόπουλου για όλο το 2010 ανέρχεται στα 3.261,23€. Το ποσό αυτό έπρεπε να επιστραφεί απο τον κ.Παπαδόπουλο στο ταμείο του Δήμου Γρεβενών. Το υπ’ αριθμ. 27085/25-6-2012 έγγραφο του Δήμου Γρεβενών προς τον κ.Παπαδόπουλο με το οποίο ζητούσε την καταβολή του παραπάνω ποσού, δεν απαντήθηκε ποτέ και ούτε το ποσό επεστράφη ποτέ στο Δήμο Γρεβενών.

Τέτοια γεγονότα συνέβαιναν στο πάρτι που γινόταν σε κάποιους από τους πρώην δήμους . Αυτά τα γεγονότα θέλουν να σβήσουν οι κύριοι που συμπράττουν, που συνωστίζονται μέσα σε μία πρωτοφανή σύμπραξη μ απειλές , εκβιασμούς και εκφοβισμούς και θέλουν να έρθουν με ένα μπλάνκο και να σβήσουν τα ανομήματα τους .

Το ποιο τραγελαφικό δε, κρατικό όχημα, πυροσβεστικό όχημα του πρώην δήμου Αγίου Κοσμά είναι στο όνομα του πρώην δημάρχου. Αυτά είναι τραγικά, είναι πρωτοφανή, είναι απίστευτα!

 Εξάλλου μη ξεχνάμε  πως κάποιοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα στη δικαιοσύνη για πλαστογραφίες, για κακουργήματα και πολιτεύτηκαν στο παρελθόν με χάρη από τον πρόεδρο της δημοκρατίας . Αυτοί οι άνθρωποι τι ήθος μπορεί να δείξουν σήμερα και τι μπορούν να αλλάξουν . Κάποτε πρέπει να υπάρχουν νόμοι και κανόνες και ο νόμος λέει ότι αυτό απαγορεύεται δια παντός , δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών για τέτοια αδικήματα. ¨Ένας που είναι  κακοποιός είναι για μια ζωή κακοποιός , αν θέλει να μονάσει , δεν μονάζει μέσα στην πολιτική , αν θέλει να μονάσει υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι για να μετανοήσει , όχι όμως μέσα σε αυτό το σύστημα που δημιούργησαν και θέλουν να ξαναδημιουργήσουν . Είχε καταφέρει, ο πρώην δήμος Αγίου Κοσμά να κάνει αναθέσεις το 100% των έργων και μάλιστα το 80% σε μια εργοληπτική επιχείρηση.»

Ο κ. Κουπτσίδης καλώντας  για άλλη μια φορά σε δημόσιο διάλογο τους συνυποψηφίους του ανέφερε «να πάμε σε δημόσιο διάλογο να δούμε τι θέσεις έχουν και αν έχουν. Ακολουθούν την τακτική των εκβιασμών και των απειλών, σύμβουλοι μας  δέχονται απειλές, φίλοι μας και άνθρωποι οι οποίοι μας στηρίζουν δέχονται απειλές. Γιατί ? σε ποιές εποχές ζούνε? Και τι θέλουν να κρύψουν? Τι έχουν να φοβηθούν? Επιλέξαμε να εξυγιάνουμε το δήμο για αυτό και είμαστε και δυσάρεστοι»

Τέλος ο κ. Κουπτσίδης δεσμεύτηκε ότι ως συνδυασμός θα συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτούργησε και το προηγούμενο  διάστημα κατά το οποίο  δημιούργησαν  τις προϋποθέσεις για ένα πιο αισιόδοξο το μέλλον. «Θα λειτουργήσουμε» ανέφερε  « με διαφάνεια , με ξεκάθαρο τρόπο και κυρίως με έναν συνδυασμό ο οποίος δεν απαξιώνει καμία τοπική κοινωνία , αυτό το δείξαμε ακόμη και στην σύνθεση μας καθώς είμαστε ο μοναδικός άρτιος συνδυασμός με  241 υποψηφίους , το μέγιστο που επέτρεπε ο νομοθέτης, δεν απαξιώσαμε κανένα τοπικό διαμέρισμα και καμία τοπική κοινωνία.

Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα δήμο ισχυρό, ανατρεπτικό εκεί που χρειάζεται , και ήδη έχουν μπει οι βάσεις. Ένα δήμο διεκδικητικό, ένα δήμο που γνωρίζει και ξέρει πώς να προετοιμάσει μια δράση, ένα δήμο που δεν αφήνει καμία χαμένη ευκαιρία , που θα λειτουργεί με εντιμότητα, διαφάνεια και με ξεκάθαρες σχέσεις προς τους πολίτες».  

 

 {youtube}PVi-lvurVWw|600|380{/youtube}

 

Δείτε ακόμα