Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Το Παγκόσμιο Βραβείο Αθλητισμού 2014 από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca (Βατικανό) στον Βασίλη Σπανούλη

Μεγάλη τιμή για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για την χώρα, το 1ο Βραβείο Αθλητισμού από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό. Η απονομή του Βραβείου θα  πραγματοποιηθεί στην ετήσια τελετή το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στην πόλη του Βατικανού, παρουσία…

δυο Καρδιναλίων, των Dario Castrillon Hoyos και Peter Turkson και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από το πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο παγκοσμίως.

 

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έθεσε και την υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανούλη στην κατηγορία βράβευσης νέων αθλητών έως 35 ετών, δήλωσε «Είμαι ευτυχής και περήφανη που το παγκόσμιο βραβείο αθλητισμού φέτος έρχεται στην Ελλάδα και στον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο, υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, με ήθος… παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου στα γήπεδα. Κοσμεί το Ελληνικό μπάσκετ και σαφέστατα είναι ο καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη. Η Κριτική επιτροπή τον επέλεξε ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές υψηλού βεληνεκούς από όλα τα αθλήματα παγκοσμίως και ως Ελληνίδα αισθάνομαι διπλά υπερήφανη για την δικαίωση της πρότασής μου στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη».

 

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων δήλωσε για την βράβευση του σπουδαίου Έλληνα καλαθοσφαιριστή «Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη, Η βράβευσή του τιμά το Ελληνικό μπάσκετ και δικαιώνει το ταλέντο και το ήθος του παίκτη».

 

Ο Βασίλης Σπανούλης στην ανακοίνωση του Βραβείου του, ανέφερε «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευσή μου τόσο για μένα, για την ομάδα μου, τη χώρα μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη». Τόσο η διοίκηση όσο και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού χαιρέτησαν με ιδιαίτερη χαρά την βράβευση του Σπανούλη.

 

Ο σπουδαίος Έλληνας παίχτης θα ταξιδέψει στο Βατικανό, στην μεγάλη επιστημονική, καλλιτεχνική και αθλητική τελετή όπου  σημαίνουσες προσωπικότητες αλλά και ταλαντούχοι νέοι από όλο τον κόσμο θα παραβρεθούν για να βραβευτούν, αλλά και για να προωθήσουν τον πολιτιστικό και κοινωνικό εθελοντισμό, τις ανθρώπινες αξίες, τη φιλία των λαών, αλλά να δώσουν νέες πλεύσεις σε όλους τομείς που δραστηριοποιούνται.

 

Στην ίδια τελετή θα απονεμηθεί το Βραβείο Επιστήμης στην Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Ευαγγελία Τσουκαλά του ΑΠΘ για το τεράστιο επιστημονικό της έργο και για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου μαστόδοντα 5,2 μ. στην περιοχή των Γρεβενών, καθώς επίσης και στον φιλέλληνα ερευνητή παλαιοντολογίας, Ολλανδό Dick Mol. 

 

Γραμματεία Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca

segreteriagr@premiosciacca.it

premiosciaccagr@gmail.com

Πληροφορίες: Θεανώ Καρατσιουμπάνη

6932 23 1414

Δείτε ακόμα