Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

“Κειμήλια Απελευθερώσης Μακεδονίας Βαλκανικοί πόλεμοι” (VIDEO)

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30/3/2013 τα εγκαίνια  των δυο περιοδικών κινητών εκθέσεων  του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης με τίτλο: “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας Βαλκανικοί πόλεμοι” και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», στο φουαγέ του Πολιτιστικού Κέντρου Γρεβενών παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.

Η περιοδεύουσα έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» …

περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό από την ένδοξη αυτή περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Ενώ η περιοδεύουσα έκθεση «τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», είναι εμπλουτισμένη με περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Μετά το πέρας της έκθεσης τα βιβλία θα παραμείνουν ως δωρεά του Υπουργείου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, με σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης των κατοίκων στην ιστορική γνώση.

Η έκθεση, η οποία ξεκίνησε την περιοδεία της στη Μακεδονία από τα Γρεβενά,  θα παραμείνει ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό και τα σχολεία της περιοχής έως τις 7 Απριλίου 2013.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου και το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Κουπτσίδη οι οποίοι και πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Κοψαχείλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δασταμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών κ. Τόσκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΕΓ και Αντιδήμαρχος κ. Κόραβος, η Αντιδήμαρχος κ. Πέτρου, Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί και εκπρόσωποι της Π.Υ. Γρεβενών, Περιφερειακοί,  Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος πολιτών.

 

{youtube}G7HquXAoapQ|560|350{/youtube}

 

 

 

Δειτε περισσότερες φωτογραφίες στο   facebook 

Δείτε ακόμα