Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 00:08

Τουρνουά αλληλεγγύης του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Γρεβενών για τους πρόσφυγες

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Γρεβενών, έδειξαν οι μαθητές.. Μετά το κάλεσμα του ΣΑΣΓ για την διεξαγωγή τουρνουά μπάσκετ στη διάρκεια του οποίου θα συγκεντρώνονταν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, οι μαθητές από όλα σχεδόν τα σχολεία των Γρεβενών ανταποκρίθηκαν σήμερα φέρνοντας ότι ο κάθε ένας μπορούσε ενώ παράλληλα πραγματικά παράλληλα παρακολούθησε πλούσιο θέαμα από τους συμμαθητές του στο παρκέ. Εκτός του τουρνουά διεξήχθη και διαγωνισμός τρίποντων και βολών.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΣΓ:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Γρεβενών συμμετείχαμε και οργανώσαμε μια σειρά από κινητοποιήσεις, αρχίζοντας στις 2 Νοέμβρη με το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο και στη συνέχεια με τη συμμετοχή μας στις απεργίες μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, χωρίς ανισότητες και εμπόδια στους μαθητές. Για ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι μόνο εργαλεία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα κι αυτές με το σταγονόμετρο. Γιατί θέλουμε ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί. Γιατί οραματιζόμαστε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας.

Γι’ αυτό λοιπόν δε θα μπορούσαμε να μείνουμε σήμερα θεατές σε ό,τι αφορά τον πόλεμο που γίνεται, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Γιατί η κυβέρνηση δίνει τεράστια ποσά για οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιούνται για να αιματοκυλούν λαούς. Έχει ενεργή εμπλοκή στη φωτιά του πολέμου, που μετατρέπει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών. Αποδέχεται και συμφωνεί με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που εγκυμονεί νέους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και τον δικό μας. Βλέπουμε καθημερινά πνιγμένα παιδιά και οικογένειες να ξεριζώνονται από τα σπίτια τους και όλα αυτά για τα κέρδη των λίγων. Σε συμφωνία με την Ε.Ε καθιστούν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες.

Γι’ αυτό παίρνουμε και αυτήν την πρωτοβουλία στις 16 Απρίλη να διοργανώσουμε τουρνουά μπάσκετ, που αντί χρηματικού ποσού για εισιτήριο, συγκεντρώνουμε ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει ο καθένας στους ανθρώπους αυτούς που τους ξερίζωσαν από την πατρίδα 

Πραγματικοί υπεύθυνοι όλου αυτού του εγκλήματος είναι η ΕΕ το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες που διοργανώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, αξιοποιώντας κάθε φορά δικαιολογίες και αφορμές, όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. που την ίδια στιγμή όλοι αυτοί όπλισαν το χέρι τους. Αυτοί λοιπόν που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν και δεν θα το λύσουν. Αυτοί που υποφέρουν είναι ξανά οι λαοί. Παιδιά σαν και μας, σαν τους φίλους μας, είναι θύματα του πολέμου τους που διαρκώς αυξάνονται. Μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας.»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ