euromedica 15

GREROOM

karfi213-6-2019

- Σε θρίλερ για γερά νευρά εξελίσσεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Γράφουν, σβήνουν, ξαναγράφουν, ξανασβήνουν… και όταν καταλήξουν δεν θα προλαβαίνουν ουτε τα μαγαζιά της πόλης να επισκεφτούν.

- Πέρασαν 18 μερες από τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κι ακόμα δεν έχουν βγει επίσημα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κάθε παράταξης. Ακόμα δεν ξεκαθάρισε ποιος παίρνει την τρίτη έδρα των Γρεβενών στο νέο περιφερειακό!!

- Απλή αναλογική που ομως δεν εχει λογική. Άλλος παίρνει 5πλασιους ψήφους και  άλλος εκλέγεται!!

- Η ποσόστωση απαιτεί γυναίκα υποψήφια βουλευτή! Σε ποια διευθύντρια εγινε πρόταση  να βάλει πλάτη ωστε να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος;

 

kteo banner s

banner wildogat low

Karagiannis anim1 acs 19g 900 530  john deer gif4

top-conted-left-aristera-2-cinema
top content right-dexia2-VAIOS
Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2019 01:18

GreRoom 2019

karfi213-6-2019

- Σε θρίλερ για γερά νευρά εξελίσσεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Γράφουν, σβήνουν, ξαναγράφουν, ξανασβήνουν… και όταν καταλήξουν δεν θα προλαβαίνουν ουτε τα μαγαζιά της πόλης να επισκεφτούν.

- Πέρασαν 18 μερες από τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κι ακόμα δεν έχουν βγει επίσημα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κάθε παράταξης. Ακόμα δεν ξεκαθάρισε ποιος παίρνει την τρίτη έδρα των Γρεβενών στο νέο περιφερειακό!!

- Απλή αναλογική που ομως δεν εχει λογική. Άλλος παίρνει 5πλασιους ψήφους και  άλλος εκλέγεται!!

- Η ποσόστωση απαιτεί γυναίκα υποψήφια βουλευτή! Σε ποια διευθύντρια εγινε πρόταση  να βάλει πλάτη ωστε να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος;

 

7-6-2019

- Ευτυχώς δεν ανακατεύτηκες φίλε μου στην πολιτική εξέλιξη του παιδιού σου. Άλλωστε δεν είχες χρόνο, έτρεχες να βγάλεις Δήμαρχο

- Καλοχαιρέτα του πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις...για τους "σταυροφόρους"

Και ως φυσικό επακόλουθο, όταν σκάβεις το λάκκο του αλλουνού πέφτεις ο ίδιος μέσα...

- Πολλοί οι μετανιωμένοι ψηφοφόροι που "σταύρωσαν" ή "δε σταύρωσαν" κάποιους υποψηφίους. Δυστυχώς ο σταυρός είναι μετρήσιμο μέγεθος και απαραίτητο μέσο για να εκλεγεί κάποιος. Δεν εκλέγεται κανείς με ευχές!

 

4-6-2019

- Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προκειμένου να υπάρχουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για την λήψη των αποφάσεων.

- Ο Γιώργος Δασταμάνης ξανά δήμαρχος, στο δημοτικό συμβούλιο όμως καλείται να διοικήσει με 10 δημοτικούς συμβούλους, όσους δηλαδή έχει και η παράταξη του Δημοσθένη Κουπτσίδη, τους 6 του Κώστα Παλάσκα και τους 5 του Γιάννη Παπαδόπουλου, ενώ στους ρυθμιστές προστίθενται και οι 2 έδρες της Παναγιώτας Ντάγκα.

 


29-5-2019

- Δυο αριστερές φωνές από τα Γρεβενά στο στο νέο περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Μετα τον επικεφαλής του Συνδυασμού Θανάση Χαστά, ηρθε και η εκλογή του Στέργιου Λιάμπα, ενός ακόμη Γρεβενιώτη Συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

- Με πολλές εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης την πρώτη Κυριακή που ήταν και η μάχη των υποψήφιων συμβούλων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους τόλμησαν και έθεσαν υποψηφιότητα για μια θέση στα έδρανα. Καλή επιτυχία και δύναμη στους εκλεγμένους.

- Κανένας δεν είναι αντίθετος με την μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ, αλλα για το χώρο των νέων εγκαταστάσεων όπως πολύ σωστά λέει ο Αιμίλιος Παπαδημητρίου στο αρθρο του... δεν έγινε καμιά διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς.

 

15-5-2019

Πολλοί είναι οι πολίτες που περιμένουν απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν μετά το δημοσίευμα γνωστής τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, για το κόστος προμήθειας 64.343,3 €!!  για παγκάκια από το δήμο Γρεβενών.

- Μετά την εισαγωγή της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να έρθει μια νέα περίοδος, «ωρίμανσης» των συνεργασιών, μεταξύ των δημοτικών ομάδων, γιατί η πόλη δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες

Κοιτάζοντας το κομβόι των αυτοκινήτων των υποψηφίων που επισκέφτηκαν το χωριό του προεκλογικά, αναρωτήθηκε.. «έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια για να τους ξαναδούμε;»

- Όσο και αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν και ηγούνται της εκλογικής περιόδου όπως λειτουργούσαν τα παλιά χρόνια τα καφενεία, την κριτική άποψη την εχουν οι πολίτες

 

10-5-2019

- Η ανακοίνωση του Δήμου Γρεβενών για τον νέο χώρο των ΚΤΕΛ μας προβληματίζει ως προς τα παρακάτω.

1. Γιατί οι προηγούμενοι Δήμαρχοι δεν προχωρούσαν στην παραχώρηση του συγκεκριμένου δημοτικού χωρου;

2. Μήπως είναι ατόπημα η παραχώρηση σε μια Α.Ε. ενός "φιλέτου" της δημοτικής περιουσίας;

3. Μήπως η χωροθέτηση του ΚΤΕΛ στο σημείο που πρόβλεπε το σχέδιο πόλης είναι η ορθή μια και μελετήθηκε απο ειδικούς ;

4. Μήπως η μεταφορά των δραστηριοτήτων της πόλης μονομερώς ανατολικά είναι σε βάρος της ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης

5. Μπορεί να αδειοδοτηθεί ο συγκεκριμένος χώρος; Έγινε έρευνα;

 

2-5-2019

- Σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 24 χρόνια!! από τον σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995 αλλά ακόμα να δοθούν στους δικαιούχους οι τίτλοι κυριότητας των οικοπέδων του οικισμού στη θέση Πατώματα!!!

- Τι θα γίνει με τις Εργατικές κατοικίες; γιατί τοση σιωπή;;

- Ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου, θα κάνει το ντεμπούτο του στη θερινή σεζόν με το διασυλλογικό πρωτάθλημα, συμμετέχοντας όμως και σε ένα άλλο άθλημα, το τριπλούν οπου λογικά δεν θα εχει πρόβλημα να καταρρίψει και το 15,61 που ειναι το ατομικό του ρεκορ  από το 2016.

- Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις το γεγονός ότι δυο εκλογικά γραφεία εγκαινιάζονται την ιδία μέρα και ώρα στην ίδια πόλη;

- Κάποιοι από μας βρίζαμε όταν έπεφτε το «μαύρο» στην ΕΡΤ που τωρα λέει πως τα debates στις Περιφέρειες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν “λόγω δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους”! αυτό θα πει Δημοκρατία στην ενημέρωση.

- Οδηγίες προς τους υποψηφίους που δεν γνωρίζουν τα χωριά μας: η υποψηφιότητα απαιτεί χάρτη του Δήμου Γρεβενώνχρήση συντεταγμένων και ενίοτε χρήση drone για την ανεύρεση των οικισμών.


23-4-2019

- Πήγε να το παίξει έξυπνος αλλα όταν της είπε ότι ο υποψήφιος που ο ίδιος στηρίζει έχει πολύ ρεύμα, η κοκκινομάλλα τον έστειλε αδιάβαστο με την ερώτηση της : «απο που ψωνίζει; από τη ΔΕΗ ή την elpedison;»

- Απλά είναι τα πράγματα.. Σκοπός των υποψηφίων θα πρέπει να είναι να αναδείξουν όλες εκείνες τις δράσεις που φέρνουν κέρδος στην τοπική οικονομία και όχι στη τσεπη τους.

- Κοιτάζοντας την κάρτα αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρω τι θα προτιμούσα να ανακαλύψουν οι επιστήμονες, το χαπι για τη βλακεία ή για την αχαριστία!»

Κάθε μέρα και σ΄ άλλο εκλογικό, μεχρι να αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει θα χορτάσει κερασμένους καφέδες

 

18-4-2019

- Το σχόλιο της ξανθιάς που έκανε πάταγο!! «Καλές οι λάμπες στην πλατεία αλλά... καλά θα ήταν να έβαζαν και καμία σόμπα, να μπορούμε να μιλάμε στα κινητά !!! Μας έφαγε η μπούντα !!

- Ποια οικογένεια έχει τρεις υποψήφιους σε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς ;;;

 

 

9-4-2019

- Να θυμάστε ότι μπορεί στις εκλογές αυτοί που εκλέγονται να είναι οι υποψήφιοι αλλά αυτοί που δίνουν εξετάσεις είναι οι ψηφοφόροι.

- Το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή αλλά τι θα κάνουν την δεύτερη Κυριακή αυτοί που δεν θα εκλεγούν.

- Φιλαράκι .. σεβόμαστε όλους αυτούς που είναι υποψήφιοι και που έχουν στόχο να λύσουν τα προβλήματα των Γρεβενών και όχι τα προσωπικά τους.

 

 

2-4-2019

- Η πρωταπριλιά πέρασε αλλά δεν χρειάστηκε να πούμε ψέματα αφού τα λένε όλα οι πολιτικοί

- Στις εκλογές του 2014 για το δήμο Γρεβενών ψήφισαν πάνω από είκοσι χιλιάδες ψηφοφόροι, τώρα όμως.. όλα δείχνουν ότι και με δεκαεφτά χιλιάδες, θα πρέπει είμαστε ευχαριστημένοι.

- Να θυμάστε πως αυτές οι εκλογές δεν θα έχουν μεγάλους νικητές αλλα μεγάλους χαμένους.

 


22-3-2019

 

- Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από μας, είμαστε απαθείς γι όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά.. όταν μας δοθεί η ευκαιρία ως «ειδήμονες» ασκούμε πολύ εύκολα σκληρή, άδικη, και πολλές φορές ακόμα και κακοπροαίρετη κριτική στους υποψήφιους.

Οι άνθρωποι που πρέπει να φοβάσαι δεν είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, αλλά αυτοί που διαφωνούν μαζί σου και φοβούνται να σου το πουν.

- Φιλαράκι να θυμάσαι ότι η δόξα είναι εφήμερη, αλλά η αφάνεια είναι παντοτινή.

18-3-2019

- Όταν λέγαμε ότι είμαστε οι αρνητικοί πρωταθλητές στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, μας λέγαν ότι τα νούμερα τα βγάζουμε από το μυαλό μας!! Τώρα τους διαψεύδουν τα επίσημα στοιχεία.

Θετική η παρουσία νέων υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, το θέμα όμως είναι να σταματήσουν και οι πολιτικές κόντρες και οι ανούσιες αντιπαραθέσεις που μας πήγαν προς τα πίσω.

- Από τα Γρεβενά αναμένεται να ξεκινήσει την ανακοίνωση των Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού του ο Γιώργος Κασαπίδης

- Τελικά υπάρχει Κανονισμός λειτουργίας της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών ωστε να ξερουμε αν και σε ποιους θα παραχωρείται;

Την ευθύνη για τα σχόλια από αναγνώστες μας και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και για αν αυτά που γράφονται είναι αλήθεια η ψέματα, την ΕΧΟΥΝ οι συντάκτες τους.

12-3-2019

- Μάλλον πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που την Κυριακή της Τυρινής οι απλοί άνθρωποι ήξεραν να ζητούν "συγνώμη" ("σχουρημένα") και να βάζουν τους άλλους πιο ψηλά από τον εγωισμό τους.

- Η καθαρά Δευτέρα πέρασε, οι πρώτες αντιδράσεις για τους συνδυασμούς είναι γεγονός, αλλά.. κάποιοι εξακολουθούν να πετούν χαρταετό και κάποιοι άλλοι ξέχασαν ακόμα να βγάλουν και τις μάσκες.

- Τώρα γυρίζει στα χωριά και στα καφενεία ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κάποιοι όμως λένε ότι.. "λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο". Αν αληθεύει.. τότε σίγουρα θα τον δούμε σε δημοτικό ψηφοδέλτιο.

- Μήπως θα πρεπε αντί για την ανταλλαγή των αγαλμάτων με τους Σκοπιανούς να συμφωνούσαμε να ανταλλάξουμε τους πολιτικούς;; Να τους δώσουμε και δώρο ένα τηλέφωνο αν χρειαστεί.

6-3-2019

- Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε πολλούς Αθηναίους δημοσιογράφους να ψάχνουν τα Γρεβενά στο χάρτη! Χρέος της πολιτείας λοιπόν να τον τιμήσει, όχι με συγχαρητήριες επιστολές.. αλλα δίνοντας το όνομά του στο ΔΑΚ Γρεβενών, που ελπίζουμε να το δούμε ολοκληρωμένο κάποια στιγμή.

«Γηράσκω αεί διδασκόμενος» Μέχρι χθες πίστευα ότι οι προληπτικές προσαγωγές πολιτών με την  υποψία "επικείμενης διαμαρτυρίας" είναι μέτρα μιας άλλης εποχής κι όχι προοδευτικών κυβερνήσεων!

- Αν και το ακούσαμε από έναν πολιτικό είναι μια μεγάλη αλήθεια που ποναει.. «Η σημερινή νέα γενιά είναι η πρώτη γενιά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η οποία δεν ελπίζει ότι θα ζήσει καλύτερα από τους γονείς της».


26-2-2019

- Σύμφωνα με το σχέδιο από τα 26 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία, τα 2 τμήματα στα Γρεβενά θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ενώ το 3ο τμήμα θα εξεταστεί αν και πότε θα ξεκινήσει. Για Εδρα Σχολής φυσικά ούτε λόγος..

- Προς τι η έκπληξη;;; Όλοι γνώριζαν οτι ο Κώστας που ήταν ένας απο τους ελάχιστους που ψήφιζαν κατά συνείδηση, δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Θόδωρου. Οι προτάσεις μετα την παραίτηση είναι πολλές.

- Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αγωνιστούν, να θυμάστε όμως ότι κάποιοι καίγονται στο ζέσταμα και απλά μένουν στην κερκίδα. Ξεκίνησαν δώδεκα, στην πορεία.. μας έμειναν οι έξι αλλά ως το τέρμα έχουμε δρόμο ακόμα.

19-2-2019

Κοινωνική δικτύωση και εκλογές. Προσγειώσου... μπορεί τα like του facebook να δείχνουν την όποια δημοτικότητα αλλα δεν νομίζω ότι θα μπορούσε αυτό το εικονικό πεδίο μάχης να μεταφραστεί σε ψήφους.

- Γνωστός επιχειρηματίας ετοίμαζε ψηφοδέλτιο μόνο με γυναίκες υποψήφιες!! .. όμως ο άδικος αυτός νόμος με την ποσόστωση.. του χαλάει τα σχέδια.

3 φορες έραψε κουστούμι αλλά.. δεν πειράζει όμως, ίσως του φανούν χρήσιμα για τους χορούς και τα πανηγύρια. 

- Όπως πολύ σωστά λέει και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΤΕΙ « ..Φαίνεται πως οι παρεμβάσεις των φορέων των Γρεβενών ενοχλούν» αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν επιλεκτικά...;

12-2-2019

- Οι εκλογές πλησιάζουν.. αλλά όταν φτάσεις μπροστά στην κάλπη να θυμάσαι: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί»

- Τον Οκτώβρη του 2015, ήρθε στα Γρεβενά και προσκυνούσε τα Ιερά χώματα της Μακεδονίας και τον ΕθνοΙερομάρτυρα Αιμιλιανό, το  2019 .. ξεφτιλίστηκε. 


6-2-2019

Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι.. όλοι οι βουλευτές  του Σύριζα στη Δυτική Μακεδονία δήλωσαν ικανοποιημένοι για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας!!

- Όπως λέει και ο φίλος μας ο Σάκης (παλιος στο πολιτικό κουρμπέτι): «Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αντιπάλους τα προβλήματα κι όχι τα πρόσωπα».

- Όποιος δεν έχει μάτια κι αυτιά στα χωριά και στις πλατείες, τότε πολύ απλά είναι καταδικασμένος να βρεθεί στ αζήτητα .

- Όσο πλησιάζουμε στην κάλπη όλο και περισσότερες εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια..

- Να θυμάστε ότι η πολιτική δεν είναι εκκλησία και δεν φοράει παντελόνια..

28-1-2019

- Η επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στα Γρεβενά, μπορεί να ενόχλησε κάποιους (οπαδούς άλλων ομάδων και όχι μόνο), αλλά όπως είπε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών Χρ.Ευαγγελόπουλος, θα πρέπει σημάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και για τον αθλητισμό και για την πρόοδο του τόπου.

- ΟΛΟΙ δηλώνουν έτοιμοι για τις κάλπες!! Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων της ΝΔ και αφου ξεκαθαρίσει το τοπίο στα βουλευτικά, αμέσως μετά θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα ονόματα στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς.

- Είπαμε να έχεις απαιτήσεις ως πολίτης και σίγουρα παρ΄ολες τις φιλότιμες προσπάθειες δεν έγινε και ο καλύτερος αποχιονισμός αλλά.. όχι να περιμένεις να σου καθαρίσει ο Δήμος την αυλή σου και το πάρκινγκ ρε φιλαράκι, πιασε λίγο φτυάρι και συ.

- Να θυμίσουμε ότι για τους εξωτερικούς αγωγούς ύδρευσης, κάποιος έκρουε τον κώδωνα από πέρσι αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

25-1-2019

25 Γενάρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία, ακριβώς την ίδια μέρα 4 χρόνια μετά (25-1-2019) πέρασε απ τη βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών, απο του χρόνου κάθε 25 Γενάρη μας βλέπω να το γιορτάζουμε και με παρελάσεις.

16-1-2019

4 μήνες έμειναν ακόμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι μεταγραφές που ακούμε, μας θυμίζουν ποδοσφαιρική καλοκαιρινή περίοδο, που όλοι κάνουν υπερομάδα και παίρνουν το πρωτάθλημα πριν καν αρχίσει.

- Δεν ξέρω αν είναι αδίκημα αλλά.. οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης  δημοσίευσαν στα προσωπικά τους προφίλ στο facebook, τις αφίσες με τα πρόσωπά τους και στις οποίες, υπάρχει, για τον καθένα, το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»

- Τώρα που η συμφωνία θα απαγορεύει στους Έλληνες να αποκαλούνται Μακεδόνες, εχω απορία πως θα μετονομαστούν… η οδός Μακεδονομάχων, η οδός Παύλου Μελά αλλα και  η Περιφέρειά μας;

...

9-1-2019

Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή και μάλιστα στη χώρα που τη γέννησε; Για να εκλέξεις τον πρόεδρό της θέλεις 180 ψήφους αλλά για να ξεπουλήσεις την ιστορία της.. θέλεις μόλις 151!!!

Ξέρω ότι η οπτική για τα πράγματα  αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου και ειδικά όταν έχεις την καρέκλα της εξουσίας, ξεχνάς πολύ εύκολα τα όσα έλεγες ή πολλές να φτάνεις στο σημείο να αμφισβητείς τους άλλους που σου τα θυμίζουν αλλά καλό θα ήταν να είχες διαγράψει και τα όσα έγραφες.

Τον Χριστό τον πρόδωσαν μόλις για 30 αργύρια κι αυτοι δεν θα στηρίξουν την προδοσία της Μακεδονίας για 64 χιλιάδες ευρώ που είναι να παίρνουν ακόμα μέχρι αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την θητεία της;


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ