Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

GreRoom 2019

karfi231-12-2019

– Μπορεί να μην έχουμε χιόνια αλλά.. έχουμε την πρωτιά με υπό το μηδέν θερμοκρασίες, το πρωί ο υδράργυρος «έδειξε» -7,8 βαθμούς Κελσίου στα Γρεβενά!!

– Οι περισσότεροι νέοι έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ σε μικρή ηλικία, και μάλιστα την περίοδο των εορτών καθώς η υπάρχουσα απαγορευτική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται από πολλούς. Ακούσαμε και  γονείς να λένε: «έλα μωρέ δεν πειράζει γιορτές είναι»

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και να θυμάστε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις την ανθρώπινη κακία είναι η ΑΠΟΣΤΑΣΗ.

 

26-12-2019

– Με ξεπερνά το γεγονός ότι καταφέραμε να κλείνει η πόλη στις 3 το βράδυ και να κάνουμε εξαγωγή επισκεπτών σε γειτονικές πόλεις.

 

17-12-2019

– ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;;; ΑΚΟΥΣΑΜΕ να λένε στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου. 

 – Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ: «Εάν εννοείτε ότι είχε κανονιστεί να γίνουν έργα το 2019 στην περιφέρεια σας μάλλον δεν ζούσατε τα πράγματα της περιφέρειας σας». 

 – Εκπρόσωπος του ΔΕΣΦΑ: «Οι έξοδοι που αναφέρονται στη Δυτική Μακεδονία μπήκαν πρώτη φορά στο σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ πριν δύο μήνες»

 

10-12-2019

– Το να απαλλαγείς από τις μεγάλες προσδοκίες των εκλογών, είναι κυριολεκτικά η μεγαλύτερη απελευθέρωση.

– Μην προσπαθείς να βρεις το λόγο της κακίας, μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Οι άνθρωποι που έχουν διαφορετικό ηθικό σύστημα αξιών από εσένα, έχουν και διαφορετικά ορμητήρια που τους ωθούν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

– Πριν τους αποκαλούσε ανίκανους και επικίνδυνους τώρα ξαφνικά έγιναν άξιοι συνεργάτες!


27-11-2019

– Πώς να πάμε μπροστά; Οι περισσότεροι διοικούντες αισθάνονται πιο άνετα με παλιά προβλήματα παρά με καινούργιες λύσεις.

– Τζαμπα καίει η λάμπα φιλαράκι. Όσο κι αν προσπαθείς να βελτιώσεις τα πράγματα.. ένας άνθρωπος που δεν θέλει να καταλάβει δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ.

– Βιαζόμαστε… να κρίνουμε και να κατακρίνουμε αλλα να μην ξεχνάμε ότι  η Κιβωτός έγινε από ερασιτέχνες και ο Τιτανικός από ειδικούς.

– Ένα μεγάλο μπράβο σους εργαζόμενους της Βιβλιοθήκης, που μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για τον Ερωτοκριτο, κατέβασαν όλα τα διαφημιστικά πανό της εκδήλωσης και δεν τα άφησαν και για του χρόνου όπως κάποιοι άλλοι δυστυχώς.

 

18-11-2019

– Δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια για δει κανείς ότι η κωλοτούμπα τείνει να γίνει το τοπικό άθλημα. Οι Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας και Μεταναστευτικό μας το επιβεβαιώνουν.

– Ακούγοντας τις αποκαλύψεις Κασαπίδη, για την έλευση του φυσικού αερίου στη δυτική Μακεδονία, θυμήθηκα το λαϊκό άσμα του Σταμάτη Κόκοτα .. «μ ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό..»

– Υπάρχουν γύρω μας κάποιοι σεναριογράφοι που ούτε ο Φώσκολος δεν θα μπορούσε να τους παλέψει.

 

11-11-2019

– Προσοχή!! Οι ειδικοί συστήνουν αποφυγή με τα «ψώνια» που κυκλοφορούν στην πιάτσα, γιατι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά

– Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να δεις ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το φράγμα και το μεταναστευτικό, περίσσευε η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός.

– Κάποιοι δηλώνουν ότι ειναι κατά σ αυτό που θέλουν να κάνουν κάποιοι άλλοι αλλά ταυτόχρονα στηρίζουν αυτούς τους κάποιους που θέλουν να το κάνουν. Μπερδευτήκατε λιγάκι;;;

– Και ετσι απλά.. φτάσαμε στην αναστολή τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Όταν κάποιοι φωνάζαμε.. για σχολή και όχι τμήματα, κάποιοι ένιωθαν κερδισμένοι και καμάρωναν.

 

 

4-11-2019

– Ξεκίνησαν οι έλεγχοι συμμόρφωσης για τον αντικαπνιστικό αλλά ταυτόχρονα και οι προβληματισμοί και οι αγωνίες των επιχειρηματιών που βλέπουν την κατακόρυφη πτώση στο τζίρο τους.

– Γι όσους περιμένουν την έλευση του φυσικού αερίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  σύμφωνα με το σχέδιο της ΔΕΔΑ, στα δίκτυα διανομής Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Μανιάκων και Γρεβενών, προβλέπεται η σύνδεση 1231 οικιακών καταναλωτών συνολικάΠοιοι θα είναι οι τυχεροί ;

– Να δείτε ότι από τις επόμενες εκλογές που θα υπάρχει ημερήσια αποζημίωση στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών , όλοι θα τρέχουν να μπουν στην κλήρωση.


 

30-10-2019

– Φιλαράκι μη σε εκπλήσσουν τα πικρόχολα σχόλια στα καφενεία, γιατί ετσι κι αλλιώς η αλήθεια είναι αόρατη για εκείνους που επιβιώνουν με το ψέμα, ο λαός όμως γνωρίζει ότι «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

– Φαίνεται ότι στα νοτιοανατολικά του νομού, η αλλαγή στις συμμαχίες ήρθε πριν την αλλαγή του καιρού και κάποιους τους ξάφνιασε.

 

22-10-2019

– Βλέποντας τις τελευταίες προσπάθειες κάποιων αιρετών, πρέπει να παραδεχτούμε ότι τελικά υπάρχουν και αυτοί που εκτιμούν την ψήφο του λαου και προσφέρουν. Ευελπιστούμε να συνεχίσουν αλλα και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

– Γρεβενά στις 22/10/2019: Μέγιστη Θερμοκρασία 24.7° και ελάχιστη 5.2° αλλα τα κουνούπια φωνάζουν «είμαστε ακόμα ζωντανά»

 

17-10-2019

– Συζήτηση τεσσεράμισι ωρών και 70 εκατομμύρια για το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας, δεν είδα όμως την ιδία καούρα για τον δρόμο Γρεβενά – Βασιλίτσα, Αστεροσκοπείο, Ε65 κλπ. Αλλά ξέχασα… αυτά αφορούν τον φτωχό συγγενή της Περιφέρειας.

– Πολύ καλή η προσπάθεια από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Γρεβενών, για τον καλλωπισμό των παρτεριών στην πόλη αλλά μήπως θα πρέπει και κάποιοι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να μην τα καταστρέφουν.

– Μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να λέει ότι θα υπάρξει ισοκατανομή στη φιλοξενία των προσφύγων αλλα εγώ θέλω να δω αυτή την ισοκατανομή στην πράξη.

– Τραμπ: «Οι ΗΠΑ και η η Ιταλία είναι τόσο δεμένες από την κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που μοιράζονται χιλιάδες χρόνια από την Αρχαία Ρώμη» !!! Το αναρτώ για να δεις ότι υπάρχουν και χειρότεροι από τους δικούς μας.

 

 

6-10-2019

– Δόλος ή άγνοια; Κάποια δημοσιεύματα εμπλέκουν το στρατόπεδο των Γρεβενών στα υποψήφια στρατόπεδα τα οποία ενδέχεται να «ενεργοποιηθούν» για τη φιλοξενία μεταναστών; Από πότε είναι ανενεργό και δεν το ξέρουμε;

– Μπορεί τη γνώση την αποκτούμε χάρη στην επαφή με τα πράγματα αλλά να μην ξεχνάμε ότι τη σοφία την αποκτούμε χάρη στην απόσταση από τα πράγματα.

– Άστραψε, βρόντηξε αλλα και δάκρυσε ο Μητροπολίτης. Πριν τις εκλογές ηταν όλοι παρόντες, σήμερα ομως «ξεχάσανε» τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον εθνοιερομάρτυρα Αιμιλιανό .

 


 

28-9-2019

– Φαίνεται πως τα πλαστά και τα ανύπαρκτα πτυχία  είναι της μόδας και στα Γρεβενά! Κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι στέρησαν από κάποιους άλλους που είχαν τα προσόντα την ευκαιρία για εργασία.

– Στα Γρεβενά δυστυχώς θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το φως στην άκρη του τούνελ έχει σβήσει όχι λόγω των περικοπών στις δαπάνες, αλλά λόγω της ατολμίας και της ανεπάρκειας κάποιων

– Το καλό είναι πιο δύσκολο από το κακό γιατί και η δημιουργία είναι πιο δύσκολη από την καταστροφή.

– Προσφυγικό: Ακόμα περιμένουμε την πρόταση της περιφέρειας, του δήμου, του επιμελητηρίου, του εμπορικού συλλόγου κλπ

 

22-9-2019

– Απ’ τα πιο επικίνδυνα πράγματα στις σχέσεις των ανθρώπων είναι όταν δημιουργούνται δεδομένα που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι εύκολα φεύγουν, εύκολα χάνονται!

– Λένε πως τα κοιμητήρια μιας πόλης είναι ο καθρέπτης των κατοίκων της. Μήπως μετά τα τελευταία κρούσματα κλοπών και βανδαλισμών, κάποιοι θα πρέπει να πάρουν μέτρα ;

– Όπως έλεγε ο Τσε «Είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους, αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό να μην έχεις εχθρούς».

 

11-9-2019

– Με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών κ.Πατση, δεν θα έπρεπε να ξέρουν οι πολίτες και την όποια άποψη έχουν οι άρχοντες και οι φορείς της πόλης για το θέμα των προσφύγων- μεταναστών;; γιατί υπάρχει τόση σιωπή γύρω από το θέμα;;

– Στα καφενεία ακούμε πολλά.. αλλα εμείς περιμένουμε να δούμε ποια είναι η πρόταση της περιφέρειας, του δήμου, του επιμελητηρίου, του εμπορικού συλλόγου ;

– Με το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία της χώρας , επανέρχεται το κριτήριο της βαθμολογίας στην επιλογή του σημαιοφόρου, με την αριστεία να επιστρέφει.

 

9-9-2019

– Χάθηκε η μπάλα σύντροφε !!! Εδώ και δυο χρόνια δεν φρόντισαν να τοποθετήσουν μια κανονική πινακίδα και τωρα τους φταίει αυτός που τοποθέτησε μια χάρτινη  για να καταγγείλει με χιουμορ το γεγονός.

– Θα μας βόλευε να είχε ο κόσμος μνήμη χρυσόψαρου αλλά πρώτα θα έπρεπε να φροντίσουμε να κατεβάσουμε κάποιες αναρτήσεις που κάναμε οι ίδιοι στο παρελθόν.!!!

 

 

2-9-2019

– Αναπόφευκτος ο συνειρμός, το 1969 γυρίστηκε η κινηματογραφική ταινία «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», δυστυχώς 50 χρονια μετά κάποιες συμπεριφορές το επιβεβαιώνουν.

–  Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που κρίνουν τους πολιτικούς από τη συμμετοχή τους στις κοινωνικές εκδηλώσεις και όχι από την προσφορά τους και την αποτελεσματικότητά τους.

.

 


26-8-2019

– Όσα δεν φτάνει η αλεπού …. Κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη νοημοσύνη μας αλλα και το γεγονός της εγκατάστασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δεσκάτη,

– Φιλαράκι όταν θα δεις τα γραμμάτια να εξοφλούνται τότε θα καταλάβεις αν και με ποιους υπήρξαν συμφωνίες.

– Αν κάποιος σε ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται αυτός. Αν σε ξεγελάσει δυο φορές, τότε θα πρέπει να ντρέπεσαι εσύ.

 

20-8-2019

– Σε ένα μήνα δυο σπάνια ατυχήματα στα Γρεβενά χωρίς ανθρώπινες απώλειες, ακριβώς στο ίδιο σημείο κοντά στο ανακαινισμένο παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών!!! Στις 18 Ιουλίου είχαμε την πτώση αεροσκάφους και στις 16 Αυγούστου το λεωφορείο που σταμάτησε στην άκρη του γκρεμού!! και τα δύο απο Κέρκυρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη!!!

– Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν  τις τελευταίες μέρες..  Οι νέοι δεν έχουν πάντα δίκιο αλλά η κοινωνία που τους αγνοεί και τους χτυπάει έχει πάντα άδικο.

– Μήπως κάποιοι βιάστηκαν να μας βγάλουν τρελούς όταν λέγαμε για τις ατέλειες στον κόμβο στην ανατολική είσοδο της πόλης;

 

11-8-2019

– Καλοί οι χοροί και τα πανηγύρια των πολιτιστικών συλλόγων αλλα.. μήπως πρέπει όπως βάζουν έτσι και να αφαιρούν τις αφίσες και τα πανό μετά το πέρας των εκδηλώσεων;

– Υπάρχει σχεδιασμός για το που θα αξιοποιηθούν τα φωτιστικά της πλατειάς που αντικαταστάθηκαν ή μήπως καταλήξουν σε αυλές και κήπους ιδιωτών;

– Σε κάποιες πόλεις οι πολίτες καμαρώνουν για τα ποτάμια που τις διασχίζουν, στα Γρεβενά γιατί να μην αισθανόμαστε το ίδιο;

– Έτσι αθόρυβα κι απλά τα «Γιαγκούλεια River spirit” έκαναν και φέτος τη διαφορά!!

 


31-7-2019

– Πως αλλάζουν οι καιροί και η κολωτούμπα πάει σύννεφο!! Μέχρι χθες όλοι έλεγαν ότι το άρθρο 86 για ποινική ευθύνη υπουργών είναι ντροπή και πρέπει να καταργηθεί, αλλα τώρα που βολεύει το επικαλούνται.

– Αφου ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε τη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών για τη δημιουργία ειδικού χώρου καπνιζόντων στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, γιατι δεν κάνουν το ίδιο και για τα καφενεία των απλών πολιτών και μας βγάζουν στα πεζοδρόμια;

– Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το τσάι και το γλυκό κουταλιού από μανιτάρι που κέρασε ο βουλευτής Γρεβενών στην αντιπροσωπεία της Ταιπέι, θα πιάσει τόπο. Έχει τον τρόπο του..

– Άλλο να πας στα πανηγύρια και ως επισκέπτης να τιμάς το λαικό έθιμο και άλλο να είσαι πανηγυρτζής. Διαλέγεις και παίρνεις.

 

23-7-2019

– Η πρώτη ερώτηση στη νέα βουλή ήταν αυτή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, για θέμα που του έθεσαν φορείς και πολίτες του Δήμου Δεσκάτης στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που ζήτησε ο ίδιος αμέσως μετά την εκλογή του ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής

– Οι εκλογές τέλειωσαν αλλά.. η διαχείριση των αποτελεσμάτων είναι δύσκολη και για τους νικητές αλλά ακόμα δυσκολότερη για τους ηττημένους

– Στην πολιτική μπορείς να σταματάς όταν ανεβαίνεις, αλλά όταν κατεβαίνεις θέλει πολύ προσοχή γιατι η δόξα είναι εφήμερη, αλλά η αφάνεια είναι παντοτινή

– Για μια ακόμα φορά οι άνθρωποι απέδειξαν ότι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους.

 

 

15-7-2019

– Κοινό μυστικό ήταν το «λουκέτο» στο μεταλλείο εξόρυξης χρωμίτη, κι όμως κάποιοι έταζαν θέσεις εργασίας!! Τώρα ελπίζω οι ψηφοφόροι να έμαθαν ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

– Κίνδυνο για οχήματα και πεζούς αποτελούν οι ανύπαρκτες σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου διαγραμμίσεις αλλα και οι πολλές διαβάσεις πεζών που έχουν ξεβάψει.

– Να θυμάστε ότι στο δικαστήριο της αυτοκριτικής, δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

 Καμαρώνουν αλλά.. μου θυμίζουν αυτόν που ενθουσιάστηκε γιατί έφτιαξε σε τρεις μόνο μήνες το παζλ που έλεγε από 2 έως 4 έτη.

 

5-7-2019

– Κακή συνήθεια για ορισμένους εκλογο- μάγειρες τα σκληρά ποτά και η νύχτα παραμονές εκλογών. Τα μπερδεύουν και τους ξεφεύγουν λόγια …

– Δεν ξέρω αν η ωριμότητα των πολιτών ή το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της κάλπης, ήταν και ο λόγος της πιο “soft” εκλογικής αναμέτρησης όλων των εποχών .

– Το 2015 μας ζητούσαν να ψηφίσουμε για τους 200.000 νέους που είχαν φύγει μέχρι τότε στο εξωτερικό, δεν είχαμε καταλάβει όμως ότι μάλλον ήθελαν να τους αυξήσουν και να φτάσουμε μεσα σε 4χρόνια στους 500.000!!

– Η διαφορα του “copy” και του  “clopy”.. Ξαφνικά θυμήθηκαν το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» . Εντάξει να δεχτούμε ότι δεν γνώριζαν την προφορά του “copy paste” αλλα δεν γνωρίζουν ότι το “clopy paste” τιμωρείται και ποινικά αλλα και στην κάλπη;

 

1-7-2019

– Προσοχή γιατί.. η ζάλη από τα τσίπουρα , σε συνδυασμό με τον υδράργυρο που χτυπάει κόκκινο, προκαλεί παραισθήσεις εξουσίας.

– Κάποιοι επιμένουν ότι στα Γρεβενά η διαφορά των 2500 ψηφων που χώριζε τον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ στις ευρωεκλογές θα ανατραπεί.

– Μηπως ο μόνος λόγος που γίνονται εκλογές είναι για να διαπιστωθεί αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές;

– Οι άνθρωποι που πρέπει να φοβάσαι δεν είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, αλλά αυτοί που διαφωνούν μαζί σου και φοβούνται να σου το πουν.

– Να θυμάσαι πάντα ότι.. Μέσα στο κόμμα σου είναι οι εχθροί σου και έξω από το κόμμα σου οι αντίπαλοί σου.


24-6-2019

– Όταν λέγαμε στις Ευρωεκλογές ότι το ΚινΑλ στα Γρεβενά θα εχει από τα υψηλοτέρα ποσοστά στην Ελλάδα, κάποιοι μας έλεγαν ότι έχουμε πολύ φαντασία. Η κάλπη όμως μας δικαίωσε. Άντε να δούμε ποια θα είναι τα ποσοστά του ΜΕΡΑ25 στην εκλογική μας περιφέρεια.

– Θρέψε λύκο το χειμώνα, να σε φάει το καλοκαίριΟ αχάριστος άνθρωπος δεν αναγνωρίζει ουτε εκτιμά τα όσα του δίνει κάποιος και δεν αξίζει να προσπαθήσεις να του δείξεις ότι είναι λάθος γιατί απλά δεν θα το καταλάβει ποτέ.

– Όλες οι δυστυχίες μας προέρχονται από το γεγονός ότι είχαμε υπερβολικά καλή γνώμη για τους άλλους.

– Φιλαράκι, η αλήθεια υπάρχει. Από το ψέμα όπως που πρέπει να εφευρεθεί..διαλέγεις αυτό που σε βολεύει περισσότερο.

 

19-6-2019

– Πάντα υπήρχαν αυτοί που «ψηφίζουν» μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών και το βράδυ πανηγυρίζουν με τους νικητές. Ελα όμως που τα Γρεβενά είναι μικρά για να κρυφτείς..

– Είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο γιατι είχαν τυπώσει αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης όμως έκρινε ότι επρόκειτο για ήπια ακτιβιστική δράση και τους αθώωσε.

– Απίστευτο κι όμως Ελληνικό!! Με το νέο νόμο οι Τροχονόμοι θα πρέπει να κρίνουν αν ο οδηγός είναι κουρασμένος σωματικά ή πνευματικά! Δηλαδή αν κάποιος γυρίζει από το χωράφι και είναι ιδρωμένος μπορεί να τιμωρηθεί!

 

13-6-2019

– Σε θρίλερ για γερά νευρά εξελίσσεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Γράφουν, σβήνουν, ξαναγράφουν, ξανασβήνουν… και όταν καταλήξουν δεν θα προλαβαίνουν ουτε τα μαγαζιά της πόλης να επισκεφτούν.

– Πέρασαν 18 μερες από τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κι ακόμα δεν έχουν βγει επίσημα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κάθε παράταξης. Ακόμα δεν ξεκαθάρισε ποιος παίρνει την τρίτη έδρα των Γρεβενών στο νέο περιφερειακό!!

– Απλή αναλογική που ομως δεν εχει λογική. Άλλος παίρνει 5πλασιους ψήφους και  άλλος εκλέγεται!!

– Η ποσόστωση απαιτεί γυναίκα υποψήφια βουλευτή! Σε ποια διευθύντρια εγινε πρόταση  να βάλει πλάτη ωστε να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος;

 

7-6-2019

– Ευτυχώς δεν ανακατεύτηκες φίλε μου στην πολιτική εξέλιξη του παιδιού σου. Άλλωστε δεν είχες χρόνο, έτρεχες να βγάλεις Δήμαρχο

– Καλοχαιρέτα του πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις…για τους “σταυροφόρους

– Και ως φυσικό επακόλουθο, όταν σκάβεις το λάκκο του αλλουνού πέφτεις ο ίδιος μέσα…

– Πολλοί οι μετανιωμένοι ψηφοφόροι που “σταύρωσαν” ή “δε σταύρωσαν” κάποιους υποψηφίους. Δυστυχώς ο σταυρός είναι μετρήσιμο μέγεθος και απαραίτητο μέσο για να εκλεγεί κάποιος. Δεν εκλέγεται κανείς με ευχές!

 

4-6-2019

– Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προκειμένου να υπάρχουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για την λήψη των αποφάσεων.

– Ο Γιώργος Δασταμάνης ξανά δήμαρχος, στο δημοτικό συμβούλιο όμως καλείται να διοικήσει με 10 δημοτικούς συμβούλους, όσους δηλαδή έχει και η παράταξη του Δημοσθένη Κουπτσίδη, τους 6 του Κώστα Παλάσκα και τους 5 του Γιάννη Παπαδόπουλου, ενώ στους ρυθμιστές προστίθενται και οι 2 έδρες της Παναγιώτας Ντάγκα.

 


29-5-2019

– Δυο αριστερές φωνές από τα Γρεβενά στο στο νέο περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Μετα τον επικεφαλής του Συνδυασμού Θανάση Χαστά, ηρθε και η εκλογή του Στέργιου Λιάμπα, ενός ακόμη Γρεβενιώτη Συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

– Με πολλές εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης την πρώτη Κυριακή που ήταν και η μάχη των υποψήφιων συμβούλων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους τόλμησαν και έθεσαν υποψηφιότητα για μια θέση στα έδρανα. Καλή επιτυχία και δύναμη στους εκλεγμένους.

– Κανένας δεν είναι αντίθετος με την μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ, αλλα για το χώρο των νέων εγκαταστάσεων όπως πολύ σωστά λέει ο Αιμίλιος Παπαδημητρίου στο αρθρο του δεν έγινε καμιά διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς.

 

15-5-2019

– Πολλοί είναι οι πολίτες που περιμένουν απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν μετά το δημοσίευμα γνωστής τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, για το κόστος προμήθειας 64.343,3 €!!  για παγκάκια από το δήμο Γρεβενών.

– Μετά την εισαγωγή της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να έρθει μια νέα περίοδος, «ωρίμανσης» των συνεργασιών, μεταξύ των δημοτικών ομάδων, γιατί η πόλη δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες

– Κοιτάζοντας το κομβόι των αυτοκινήτων των υποψηφίων που επισκέφτηκαν το χωριό του προεκλογικά, αναρωτήθηκε.. «έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια για να τους ξαναδούμε;»

– Όσο και αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν και ηγούνται της εκλογικής περιόδου όπως λειτουργούσαν τα παλιά χρόνια τα καφενεία, την κριτική άποψη την εχουν οι πολίτες

 

10-5-2019

– Η ανακοίνωση του Δήμου Γρεβενών για τον νέο χώρο των ΚΤΕΛ μας προβληματίζει ως προς τα παρακάτω.

1. Γιατί οι προηγούμενοι Δήμαρχοι δεν προχωρούσαν στην παραχώρηση του συγκεκριμένου δημοτικού χωρου;

2. Μήπως είναι ατόπημα η παραχώρηση σε μια Α.Ε. ενός “φιλέτου” της δημοτικής περιουσίας;

3. Μήπως η χωροθέτηση του ΚΤΕΛ στο σημείο που πρόβλεπε το σχέδιο πόλης είναι η ορθή μια και μελετήθηκε απο ειδικούς ;

4. Μήπως η μεταφορά των δραστηριοτήτων της πόλης μονομερώς ανατολικά είναι σε βάρος της ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης

5. Μπορεί να αδειοδοτηθεί ο συγκεκριμένος χώρος; Έγινε έρευνα;

 

2-5-2019

– Σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 24 χρόνια!! από τον σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995 αλλά ακόμα να δοθούν στους δικαιούχους οι τίτλοι κυριότητας των οικοπέδων του οικισμού στη θέση Πατώματα!!!

– Τι θα γίνει με τις Εργατικές κατοικίες; γιατί τοση σιωπή;;

– Ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου, θα κάνει το ντεμπούτο του στη θερινή σεζόν με το διασυλλογικό πρωτάθλημα, συμμετέχοντας όμως και σε ένα άλλο άθλημα, το τριπλούν οπου λογικά δεν θα εχει πρόβλημα να καταρρίψει και το 15,61 που ειναι το ατομικό του ρεκορ  από το 2016.

– Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις το γεγονός ότι δυο εκλογικά γραφεία εγκαινιάζονται την ιδία μέρα και ώρα στην ίδια πόλη;

– Κάποιοι από μας βρίζαμε όταν έπεφτε το «μαύρο» στην ΕΡΤ που τωρα λέει πως τα debates στις Περιφέρειες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν “λόγω δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους”! αυτό θα πει Δημοκρατία στην ενημέρωση.

– Οδηγίες προς τους υποψηφίους που δεν γνωρίζουν τα χωριά μας: η υποψηφιότητα απαιτεί χάρτη του Δήμου Γρεβενώνχρήση συντεταγμένων και ενίοτε χρήση drone για την ανεύρεση των οικισμών.


23-4-2019

– Πήγε να το παίξει έξυπνος αλλα όταν της είπε ότι ο υποψήφιος που ο ίδιος στηρίζει έχει πολύ ρεύμα, η κοκκινομάλλα τον έστειλε αδιάβαστο με την ερώτηση της : «απο που ψωνίζει; από τη ΔΕΗ ή την elpedison;»

– Απλά είναι τα πράγματα.. Σκοπός των υποψηφίων θα πρέπει να είναι να αναδείξουν όλες εκείνες τις δράσεις που φέρνουν κέρδος στην τοπική οικονομία και όχι στη τσεπη τους.

– Κοιτάζοντας την κάρτα αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρω τι θα προτιμούσα να ανακαλύψουν οι επιστήμονες, το χαπι για τη βλακεία ή για την αχαριστία!»

– Κάθε μέρα και σ΄ άλλο εκλογικό, μεχρι να αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει θα χορτάσει κερασμένους καφέδες

 

18-4-2019

– Το σχόλιο της ξανθιάς που έκανε πάταγο!! «Καλές οι λάμπες στην πλατεία αλλά… καλά θα ήταν να έβαζαν και καμία σόμπα, να μπορούμε να μιλάμε στα κινητά !!! Μας έφαγε η μπούντα !!

– Ποια οικογένεια έχει τρεις υποψήφιους σε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς ;;;

 

 

9-4-2019

– Να θυμάστε ότι μπορεί στις εκλογές αυτοί που εκλέγονται να είναι οι υποψήφιοι αλλά αυτοί που δίνουν εξετάσεις είναι οι ψηφοφόροι.

– Το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή αλλά τι θα κάνουν την δεύτερη Κυριακή αυτοί που δεν θα εκλεγούν.

– Φιλαράκι .. σεβόμαστε όλους αυτούς που είναι υποψήφιοι και που έχουν στόχο να λύσουν τα προβλήματα των Γρεβενών και όχι τα προσωπικά τους.

 

 

2-4-2019

– Η πρωταπριλιά πέρασε αλλά δεν χρειάστηκε να πούμε ψέματα αφού τα λένε όλα οι πολιτικοί

– Στις εκλογές του 2014 για το δήμο Γρεβενών ψήφισαν πάνω από είκοσι χιλιάδες ψηφοφόροι, τώρα όμως.. όλα δείχνουν ότι και με δεκαεφτά χιλιάδες, θα πρέπει είμαστε ευχαριστημένοι.

– Να θυμάστε πως αυτές οι εκλογές δεν θα έχουν μεγάλους νικητές αλλα μεγάλους χαμένους.

 


22-3-2019

 

– Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από μας, είμαστε απαθείς γι όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά.. όταν μας δοθεί η ευκαιρία ως «ειδήμονες» ασκούμε πολύ εύκολα σκληρή, άδικη, και πολλές φορές ακόμα και κακοπροαίρετη κριτική στους υποψήφιους.

– Οι άνθρωποι που πρέπει να φοβάσαι δεν είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, αλλά αυτοί που διαφωνούν μαζί σου και φοβούνται να σου το πουν.

– Φιλαράκι να θυμάσαι ότι η δόξα είναι εφήμερη, αλλά η αφάνεια είναι παντοτινή.

18-3-2019

– Όταν λέγαμε ότι είμαστε οι αρνητικοί πρωταθλητές στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, μας λέγαν ότι τα νούμερα τα βγάζουμε από το μυαλό μας!! Τώρα τους διαψεύδουν τα επίσημα στοιχεία.

– Θετική η παρουσία νέων υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, το θέμα όμως είναι να σταματήσουν και οι πολιτικές κόντρες και οι ανούσιες αντιπαραθέσεις που μας πήγαν προς τα πίσω.

– Από τα Γρεβενά αναμένεται να ξεκινήσει την ανακοίνωση των Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού του ο Γιώργος Κασαπίδης

– Τελικά υπάρχει Κανονισμός λειτουργίας της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών ωστε να ξερουμε αν και σε ποιους θα παραχωρείται;

– Την ευθύνη για τα σχόλια από αναγνώστες μας και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και για αν αυτά που γράφονται είναι αλήθεια η ψέματα, την ΕΧΟΥΝ οι συντάκτες τους.

12-3-2019

– Μάλλον πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που την Κυριακή της Τυρινής οι απλοί άνθρωποι ήξεραν να ζητούν “συγνώμη” (“σχουρημένα”) και να βάζουν τους άλλους πιο ψηλά από τον εγωισμό τους.

– Η καθαρά Δευτέρα πέρασε, οι πρώτες αντιδράσεις για τους συνδυασμούς είναι γεγονός, αλλά.. κάποιοι εξακολουθούν να πετούν χαρταετό και κάποιοι άλλοι ξέχασαν ακόμα να βγάλουν και τις μάσκες.

– Τώρα γυρίζει στα χωριά και στα καφενεία ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κάποιοι όμως λένε ότι.. “λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο”. Αν αληθεύει.. τότε σίγουρα θα τον δούμε σε δημοτικό ψηφοδέλτιο.

– Μήπως θα πρεπε αντί για την ανταλλαγή των αγαλμάτων με τους Σκοπιανούς να συμφωνούσαμε να ανταλλάξουμε τους πολιτικούς;; Να τους δώσουμε και δώρο ένα τηλέφωνο αν χρειαστεί.

6-3-2019

– Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε πολλούς Αθηναίους δημοσιογράφους να ψάχνουν τα Γρεβενά στο χάρτη! Χρέος της πολιτείας λοιπόν να τον τιμήσει, όχι με συγχαρητήριες επιστολές.. αλλα δίνοντας το όνομά του στο ΔΑΚ Γρεβενών, που ελπίζουμε να το δούμε ολοκληρωμένο κάποια στιγμή.

– «Γηράσκω αεί διδασκόμενος» Μέχρι χθες πίστευα ότι οι προληπτικές προσαγωγές πολιτών με την  υποψία “επικείμενης διαμαρτυρίας” είναι μέτρα μιας άλλης εποχής κι όχι προοδευτικών κυβερνήσεων!

– Αν και το ακούσαμε από έναν πολιτικό είναι μια μεγάλη αλήθεια που ποναει.. «Η σημερινή νέα γενιά είναι η πρώτη γενιά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η οποία δεν ελπίζει ότι θα ζήσει καλύτερα από τους γονείς της».


26-2-2019

– Σύμφωνα με το σχέδιο από τα 26 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία, τα 2 τμήματα στα Γρεβενά θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ενώ το 3ο τμήμα θα εξεταστεί αν και πότε θα ξεκινήσει. Για Εδρα Σχολής φυσικά ούτε λόγος..

– Προς τι η έκπληξη;;; Όλοι γνώριζαν οτι ο Κώστας που ήταν ένας απο τους ελάχιστους που ψήφιζαν κατά συνείδηση, δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Θόδωρου. Οι προτάσεις μετα την παραίτηση είναι πολλές.

– Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αγωνιστούν, να θυμάστε όμως ότι κάποιοι καίγονται στο ζέσταμα και απλά μένουν στην κερκίδα. Ξεκίνησαν δώδεκα, στην πορεία.. μας έμειναν οι έξι αλλά ως το τέρμα έχουμε δρόμο ακόμα.

19-2-2019

– Κοινωνική δικτύωση και εκλογές. Προσγειώσου… μπορεί τα like του facebook να δείχνουν την όποια δημοτικότητα αλλα δεν νομίζω ότι θα μπορούσε αυτό το εικονικό πεδίο μάχης να μεταφραστεί σε ψήφους.

– Γνωστός επιχειρηματίας ετοίμαζε ψηφοδέλτιο μόνο με γυναίκες υποψήφιες!! .. όμως ο άδικος αυτός νόμος με την ποσόστωση.. του χαλάει τα σχέδια.

– 3 φορες έραψε κουστούμι αλλά.. δεν πειράζει όμως, ίσως του φανούν χρήσιμα για τους χορούς και τα πανηγύρια. 

– Όπως πολύ σωστά λέει και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΤΕΙ « ..Φαίνεται πως οι παρεμβάσεις των φορέων των Γρεβενών ενοχλούν» αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν επιλεκτικά…;

12-2-2019

– Οι εκλογές πλησιάζουν.. αλλά όταν φτάσεις μπροστά στην κάλπη να θυμάσαι: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί»

– Τον Οκτώβρη του 2015, ήρθε στα Γρεβενά και προσκυνούσε τα Ιερά χώματα της Μακεδονίας και τον ΕθνοΙερομάρτυρα Αιμιλιανό, το  2019 .. ξεφτιλίστηκε. 


6-2-2019

– Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι.. όλοι οι βουλευτές  του Σύριζα στη Δυτική Μακεδονία δήλωσαν ικανοποιημένοι για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας!!

– Όπως λέει και ο φίλος μας ο Σάκης (παλιος στο πολιτικό κουρμπέτι): «Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αντιπάλους τα προβλήματα κι όχι τα πρόσωπα».

– Όποιος δεν έχει μάτια κι αυτιά στα χωριά και στις πλατείες, τότε πολύ απλά είναι καταδικασμένος να βρεθεί στ αζήτητα .

– Όσο πλησιάζουμε στην κάλπη όλο και περισσότερες εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια..

– Να θυμάστε ότι η πολιτική δεν είναι εκκλησία και δεν φοράει παντελόνια..

28-1-2019

– Η επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στα Γρεβενά, μπορεί να ενόχλησε κάποιους (οπαδούς άλλων ομάδων και όχι μόνο), αλλά όπως είπε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών Χρ.Ευαγγελόπουλος, θα πρέπει σημάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και για τον αθλητισμό και για την πρόοδο του τόπου.

– ΟΛΟΙ δηλώνουν έτοιμοι για τις κάλπες!! Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων της ΝΔ και αφου ξεκαθαρίσει το τοπίο στα βουλευτικά, αμέσως μετά θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα ονόματα στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς.

– Είπαμε να έχεις απαιτήσεις ως πολίτης και σίγουρα παρ΄ολες τις φιλότιμες προσπάθειες δεν έγινε και ο καλύτερος αποχιονισμός αλλά.. όχι να περιμένεις να σου καθαρίσει ο Δήμος την αυλή σου και το πάρκινγκ ρε φιλαράκι, πιασε λίγο φτυάρι και συ.

– Να θυμίσουμε ότι για τους εξωτερικούς αγωγούς ύδρευσης, κάποιος έκρουε τον κώδωνα από πέρσι αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

25-1-2019

– 25 Γενάρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία, ακριβώς την ίδια μέρα 4 χρόνια μετά (25-1-2019) πέρασε απ τη βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών, απο του χρόνου κάθε 25 Γενάρη μας βλέπω να το γιορτάζουμε και με παρελάσεις.

16-1-2019

– 4 μήνες έμειναν ακόμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι μεταγραφές που ακούμε, μας θυμίζουν ποδοσφαιρική καλοκαιρινή περίοδο, που όλοι κάνουν υπερομάδα και παίρνουν το πρωτάθλημα πριν καν αρχίσει.

– Δεν ξέρω αν είναι αδίκημα αλλά.. οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης  δημοσίευσαν στα προσωπικά τους προφίλ στο facebook, τις αφίσες με τα πρόσωπά τους και στις οποίες, υπάρχει, για τον καθένα, το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»

– Τώρα που η συμφωνία θα απαγορεύει στους Έλληνες να αποκαλούνται Μακεδόνες, εχω απορία πως θα μετονομαστούν… η οδός Μακεδονομάχων, η οδός Παύλου Μελά αλλα και  η Περιφέρειά μας;

9-1-2019

– Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή και μάλιστα στη χώρα που τη γέννησε; Για να εκλέξεις τον πρόεδρό της θέλεις 180 ψήφους αλλά για να ξεπουλήσεις την ιστορία της.. θέλεις μόλις 151!!!

– Ξέρω ότι η οπτική για τα πράγματα  αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου και ειδικά όταν έχεις την καρέκλα της εξουσίας, ξεχνάς πολύ εύκολα τα όσα έλεγες ή πολλές να φτάνεις στο σημείο να αμφισβητείς τους άλλους που σου τα θυμίζουν αλλά καλό θα ήταν να είχες διαγράψει και τα όσα έγραφες.

– Τον Χριστό τον πρόδωσαν μόλις για 30 αργύρια κι αυτοι δεν θα στηρίξουν την προδοσία της Μακεδονίας για 64 χιλιάδες ευρώ που είναι να παίρνουν ακόμα μέχρι αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την θητεία της;