Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

«Όχι στον ρατσισμό, όχι στο φασισμό, όχι στον πόλεμο»

Η Τετάρτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιεί  το Σχολικό Έτος 2013-2014, με αφορμή  τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων από το ολοκαύτωμα των Γρεβενών από τους Γερμανούς, δραστηριότητα με τίτλο:   «Όχι στον ρατσισμό, όχι στο φασισμό, όχι στον πόλεμο». 

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας…

την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, μαζί με τα δύο τμήματα της Έκτης τάξης του Σχολείου μας (ΣΤ1 και ΣΤ2), πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη πρώτα στο μνημείο των 120 πεσόντων  Γρεβενιωτών του 1940 στην Αννίτσα, κατόπιν στο μνημείο των 29 κατακρεουργημένων από τους Γερμανούς αμάχων κατοίκων του Κοσματίου και τέλος με την ευκαιρία, επισκεφτήκαμε και το μουσείο μανιταριού στη Λάβδα. 

Ξεκινήσαμε από την Αννίτσα, όπου εκεί με ενέργειες του Συνδέσμου τραυματιών πολεμιστών οπλιτών του νομού Γρεβενών,  στήθηκε μνημείο για τους 120 πεσόντες  Γρεβενιώτες του 1940. Εκεί οι μαθητές, μετά από μια σύντομη ενημέρωση που τους έγινε, κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων και τραγούδησαν το «βάζει ο Ντούτσε τη στολή του» (εδώ μπορείτε να δείτε δύο βίντεο… http://www.youtube.com/watch?v=2eUw55BB-pE και http://www.youtube.com/watch?v=IZXgdMDX_nM&feature=em-upload_owner&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DIZXgdMDX_nM%26feature%3Dem-upload_owner&app=desktop).

Στη συνέχεια, αφού περάσαμε από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, φτάσαμε στη Λάβδα, όπου μας υποδέχτηκε πολύ φιλόξενα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Μχος» κ. Νίκος Δάσκαλος, κερνώντας σε όλους τους μαθητές σάντουιτς και χυμούς. Κατόπιν επισκεφτήκαμε το υπέροχο «Μουσείο  μανιταριού» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάβδας. Στο τέλος  πήγαμε στο Κοσμάτι και καταθέσαμε και εκεί λουλούδια στο μνημείο των 29 κατακρεουργημένων από τους Γερμανούς αμάχων κατοίκων του Κοσματίου.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη διδακτική επίσκεψη, η οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι συνοδεύτηκε και με την παρατήρηση της απαράμιλλης ομορφιάς του φυσικού τοπίου  όλης της διαδρομής. Γι’ αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια για την υποστήριξή τους το Δήμο Γρεβενών, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ανδρέα Τόσκα, τον Προϊστάμενο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κ. Σίμο Ζαγγανίκα, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάβδας κ. Δημήτρη Μπόλη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Γιάννη Μπουμπούκα και τέλος τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Μχος» κ. Νίκο Δάσκαλο για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία. 

 

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://2dim-greven.gre.sch.gr/d%20taksi%202013.htm

Οι μαθητές της Δ΄τάξης…

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος Καραλιόλιος

Δείτε ακόμα