Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Χρ.Λιόλιος “Στα δύσκολα δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ” (video)

Έτσι ξεκίνησε την κεντρική του ομιλία ο κ. Λιόλιος σήμερα Παρασκευή 23 – 1 – 2015 στο Κέντρο Πολιτισμού, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία των υποψηφίων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

Ο κ. Λιόλιος με την αμεσότητα που τον διακρίνει κάλεσε τους συμπολίτες του να συμπορευθούν μαζί του και να δώσουν τον σημαντικότερο αγώνα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι προσωπικός…

είναι συλλογικός για την Ελλάδα, για τα Γρεβενά για τις αξίες και τα ιδανικά μας.

 

{youtube}VDIwhsDsPkw|700|450{/youtube}

 

Η ομιλία του κ.Λιόλιου

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες,
Συναγωνιστές, στους κοινούς διαχρονικούς αγώνες που όλοι δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια για τα Γρεβενά, χαιρετίζω την παρουσία σας και σας καλώ να δώσουμε έναν ακόμα αγώνα, ίσως το σημαντικότερο στην ιστορία της πατρίδας μας, στην ιστορία της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας της Νέας Δημοκρατίας, είναι αγώνας της Ελλάδας , είναι αγώνας του μέλλοντος, είναι αγώνας αξιών και αγώνας δικαίωσης των θυσιών του Ελληνικού λαού.
Ζούμε όλοι μαζί σ’ αυτό τον τόπο, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω χρόνια ολόκληρα, είμαι κομμάτι της συνολικής προσπάθειας που έγινε στα Γρεβενά με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία δικής μου αλλά και της οικογένειας μου, όπου και όποτε κρίθηκε αναγκαίο.
Στα δύσκολα δήλωνα και δηλώνω πάντοτε ΠΑΡΩΝ.
Φίλοι Γρεβενιώτες, αυτό ζητώ σήμερα και από εσάς, να σταθείτε στο πλευρό μας και με το δικό σας αγώνα, τον κοινό μας αγώνα να δικαιώσουμε την πολιτισμένη ανιδιοτελή και αναγκαία πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία.
Μαζί πονέσαμε, μαζί ματώσαμε και μαζί θα φέρουμε τη νίκη της Κυριακής.
Προσωπικά, δε διεκδίκησα τον τίτλο του πολιτικού ΠΟΤΕ, είμαι μαθημένος να γιατρεύω τις Πληγές και να κάνω τις καρδιές να χτυπούν ρολόι.
Μη καρδιοχτυπάτε αδίκως, δείξτε τη δύναμη σας και επιβεβαιώστε με την ψήφο σας την επιλογή ετών και τους κοινούς αγώνες μας.
Έχοντας στις πλάτες μου την εμπειρία ετών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας, γνωρίζοντας τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τις δυνατότητες που ανοίγονται την Κυριακή σας θέλω μαζί μου.
Πιστεύουμε στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Ισονομίας, της Αξιοκρατίας και της Ανταγωνιστικότητας.
Αυτές είναι οι προκλήσεις του μέλλοντος, σε αυτό θα απαντήσουμε στα παιδιά μας, είναι υπόθεση δική μας για ένα καλύτερο μέλλον και για μια ακριβή παρακαταθήκη σ’ αυτούς.
Νέοι και νέες των Γρεβενών,
Η προσπάθεια στη ζωή του ανθρώπου είναι συνεχής, ο αγώνας είναι διαρκής και μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι οι προβληματισμοί σας και οι θυσίες σας, βρίσκουν στο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας εκείνο το σύμμαχο που θα συμπορευτεί και θα δικαιώσει αυτή σας την προσπάθεια.
Θα μπορούσα να μιλάω ώρες ολόκληρες για τις δυνατότητες του τόπου μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Περπατούμε πάνω σε θησαυρούς ανεκμετάλλευτους, γνωστή η δυνατότητα της γεωργίας και του πρωτογενή μας τομέα, γνωστή η δυνατότητα του ορεινού όγκου απαράμιλλης ομορφιάς, γεωθαυμάτων, πλούσιας φυκιής ιστορίας και πολιτιστικών και αρχαιολογικών ευρημάτων και της τοπικής γαστρονομίας που δείχνουν το ειδικό βάρος του τόπου μας.
Τόπος που κατοικήθηκε από παλιά, τόπος που προχώρησε μέχρι σήμερα και αναδείχθηκε με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.
Δικαιούται τα μέγιστα, οφείλουμε να δράσουμε άμεσα, δυνατά και με στοχευμένα βήματα.
Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ κοιτώντας σας στα μάτια.
Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάνε τα μπροστά Γρεβενά και οι Γρεβενιώτες να ζήσουν και να απολεύσουν τις δυνατότητες του τόπου τους.
Πρωταρχικός μου στόχος η παιδεία, η δια βίου μάθηση και η τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα το ΤΕΙ της πόλης μας. Το ΤΕΙ, θα πρέπει να εδραιώσει την παρουσία του στον τόπο μας, να συνδεθεί με την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα και να επεκταθεί. Έχουμε τις υποδομές, έχουμε τη δύναμη να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Μπορούμε όλες τις δομές εκπαίδευσης να τις κάνουμε ανταγωνιστικές και βιώσιμες.
Η υγεία, ένα τομέα τον οποίο γνωρίζω και υπηρέτησα σε όλη μου τη ζωή. Διεκδικούμε εγώ κι εσείς ένα επανδρωμένο νοσοκομείο με παροχές υγείας που θα μας επιτρέπεπουν να υπερηφανευόμαστε και να διεκδικούμε περισσότερα και σ΄αυτό τον τομέα.
Οι νέες προκλήσεις και τα νέα δεδομένα των καιρών μας, δημιουργούν νέες ανάγκες στον τομέα της επιχειρηματικότητας, μανιτάρι, βιολογικά προϊόντα, τοπικά προϊόντα, μεταποιήτική δράση αυτών, εξωστρέφεια και διάδοση των άριστων προϊόντων μας ανα την υφήλιο είναι καθήκον, υποχρέωση και ανάγκη. Στοχεύουμε στους νέους, θέλουμε να μείνουν στον τόπο μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες και προϋποθέσεις γι’ αυτό, σ’ αυτό το δρόμο βαδίσαμε, γι’ αυτό σετερηθήκαμε πολλά τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο αγώνας έχει συνέχεια και οφείλουμε να τον δικαιώσουμε.
Έχουμε τη χαρά στη Γρεβενιώτική γη να φιλοξενούμε τη βασίλισσα του χιονιού τη Βασιλίτσα, στους πρόποδες της, πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας που έχουν επενδύσει στη εστίαση και στον τουρισμό, στόχος μας είναι να γίνουν περισσότεροι και μέσα από αυτούς να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ένα πανέμορφο τοπίο διαμορφώθηκε πρόσφατα και στο νότιο τμήμα του νομού μας με τη λίμνη του Ηλαρίωνα, η μορφολογία της περιοχής άλλαξε και οφείλουμε, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα να τα αναδείξουμε και να τα επωφεληθούμε.
Το παλαιοντολογικό μουσείο της μηλιάς με τα υψηλής αξίας παλαιολιθικά ευρήματα, το όραμα του διεθνούς αστεροσκοπίου της Πίνδου, τα πέτρινα γεφύρια, οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα βυζαντινά μνημεία, τα γεωθεαύματα , το θερμαλιστικό κέντρο, η σύνδεση των Γρεβενών και της Δεσκάτης με τη Θεσσαλία αποτελούν προσωπική δέσμευση για μένα και για τη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, διεκδικούμε ισότητα στις ευκαιρίες όχι ισότητα στη μιζέρια.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, όταν μιλάμε για Ελευθερία, σεβασμό δικαιωμάτων, όταν μιλάμε για ισονομία, όταν μιλάμε για αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες, όταν μιλάμε για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη εννοούμε ευκαιρίες για όλους και διάχυση ευκαιριών σε όλους.
Δε φοβόμαστε τις προκλήσεις, δε φοβόμαστε τον ανταγωνισμό, δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ΑΞΙΕΣ μας, δεν κάνουμε εκπτώσεις στα ΙΔΑΝΙΚΑ μας.
Στα Γρεβενά αξίζει το καλύτερο, έχετε τη δύναμη να το αποκτήσετε.
Ο δρόμος δεν θα μείνει μισός, θα τον περπατήσουμε μαζί.
Κλείνοντας δανείζομαι μια έκφραση του Λόρδου Byron “Χίλια Χρόνια Χρειάζονται για να φτιάξεις ένα κράτος και μια ώρα για να το γκρεμίσεις”
Η απόφαση και η ψήφος είναι δική σας, τη διεκδικώ με ειλικρίνεια και με την υπόσχεση ότι θα καταβάλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου.

Δείτε ακόμα